Omdat kunstgras onderhoudsarm is vertellen we hier hoe u ervoor kunt zorgen dat het kunstgras er over 10 jaar nog als nieuw uitziet.

Lang plezier

Goed onderhoud zorgt ervoor dat u ook echt lang plezier heeft van uw kunstgras.

Hier zijn een aantal richtlijnen die u kunnen helpen het kunstgras extra lang mooi te houden:

  • Hete voorwerpen kunt u het beste niet op uw kunstgras plaatsen. Ze kunnen smelt- en schroeiplekken veroorzaken;
  • Verwijder zo nu en dan de bladeren van het kunstgras. Wanneer er mos op het kunstgras is ontstaan kun u dat verwijderen met biomos;
  • Nadat er zware objecten op het kunstgras hebben gestaan kunt u de kunstgrasvezels het beste omhoog borstelen met een harde bezem. U kunt dit het beste doen op droog kunstgras. Zwembaden of andere zwaardere objecten hebben geen invloed op de kwaliteit van het kunstgras;
  • Vlekken van dranken en etenswaren zijn het beste te verwijderen met water. Op hardnekkige vlekken kunt u het beste een oplossing gebruiken van 3% ammoniak en water;
  • Mochten er naden loslaten of andere zaken zijn die u zelf niet kunt oplossen, neem dan z.s.m. contact met ons op;
  • Indien u heeft gekozen voor een zwaardere sportkwaliteit en er ook daadwerkelijk veel op gesport word, raden we u aan het onderhoud uit handen te geven. Er zijn diverse mogelijkheden.

Uit handen

Ook wij kunnen het onderhoud voor u uit handen nemen. Er zijn diverse onderhoudsabonnementen/-beurten beschikbaar. Dit is afhankelijk van het gebruik van het kunstgras. We adviseren naast het wekelijks vegen, een gespecialiseerd periodiek kunstgras-onderhoud uit te voeren.

Wat doen wij:

  • Het schoonmaken van de kunstgrasmat van blad en mos;
  • Het controleren van de naden/beschadigingen en indien nodig repareren;
  • Het controleren van de infill op intensief gebruikte plekken en indien nodig aanvullen.

Een gespecialiseerde periodiek kunstgras-onderhoudsbeurt is nodig, om er voor te blijven zorgen dat de waterdoorlaatbaarheid goed blijft en om de levensduur van de kunstgrasmat te verlengen.

Deze onderhoudsbeurtĀ wordt u standaard 1 keer gratis aangeboden als u kiest voor de heavy duty ondergrond. (link naar de ondergrond)

Omdat het gras inderdaad groener is

Omdat we alleen maar samenwerken met hoveniers kunnen we het onderhoud ook combineren met het onderhoud op uw tuin. Vraag hiernaar bij uw hovenier, er gelden speciale tarieven voor combinatieonderhoud.